Borniak røgning

Showing all 7 results

Borniak

Røgning er eftertragtet og værdsat til enhver fest. I Danmark betragtes røgvarer som delikatesser. En Borniak røgeovn er særdeles velegnet til hjemmerøgning, og når du vil eksperimentere med smag og konservering dine madvarer. Derfor er den en fordel for dig der er jæger, lystfisker, slagter, cater eller blot nyder at imponere dine gæster med noget ekstra lækkert til grillen eller til de menuer du serverer.

Du kan røge skinke, mørbrad, fjerkræ, bacon, pølser, ost, fisk, spegepølser og vildt. Aubergine, peberfrugter og kartofler er også velegnede til røgning, og giver god smag i saucer og som andet tilbehør.

Røgning og brug af røgeovnen

At bruge røgeriet kræver ingen særlige færdigheder, og det er muligt at opnå fremragende resultater af røgningen selv ved en minimal indsats. Røggeneratorens brænder tilføres løbende røggranulat, og skaber i den forbindelse en stabil produktion af røg. I ovnen er installeret et varmelegeme med termostat, og på betjeningspanelet kan den ønskede temperatur indstilles. En drypskål fyldes halvt op med vand og placeres i bunden af ovnen under røggeneratorens røggranulatbrænder. Herved indsamles og slukkes asken fra brænderen og en passende luftfugtighed opretholdes i kabinettet. Termometeret viser luftfugtigheden inde i ovnen. Anvend et stegetermometer i kødet, for at opnå en mere nøjagtig temperatur ved de fødevarer der røges.

Røgeovnen fås i 2 modeller

En røgeovn består som standard af et kabinet med betjeningspanel, skorsten, termometer i døren og en røggenerator.

UW 70 modellen egner sig til enthusiasten, jægeren eller lystfiskeren med interessen for god mad og et mindre røgningsbehov. UW 150 modellen er til den professionelle caterer, kok eller restauratør, der vil tilbyde eller servere røgvarer og delikatesser til kunder og gæster. Borniak Røgeovne og røggenerator tilsluttes en stikkontakt med jordforbindelse.

Borniak tilbehør

Naturligvis leverer vi også ekstraudstyr til Borniak røgeovnen, som udvider mulighederne for specialiseret røgning og giver et godt resultat. Vi har udvalgt de komponenter vi selv har mest glæde af når vi røger.

Koldrøgningskittet

Kan monteres mellem røgeovnens eksisterende røggenerator og røgeovnen, og køler røgen ned under røgning, inden den kommer ind i røgeovnen.

Konservering og god smag:

  • Røgen tørrer maden, beskytter mod harskning og virker antibakteriel.
  • Tilfører delikat røgsmag til produkterne.
  • Giver en eftertragtet smag.
  • Får maden til at holde længere.

Kapacitet:

Op til 20 kg af produktet man røger.

For at kunne røge, er det nødvendigt at investere i en røgeovn. En god røgeovn skal kunne ryge, koge, skylle og tørre varerne i en automatisk proces med så få arbejdsgange som muligt. Borniak giver et ensartet resultat og en høj kvalitet i  rygningen. Ovnen er særdeles velegnet til de fleste røge formål, da den giver mulighed for både mellemrøgning og varmrøgning, og kan udbygges til også at kunne koldrøge.

Der er flere forskellige metoder at røge på:

  • Koldrøgning er røgning der foregår ved 25 grader og ofte over flere dage. Røgen der genereres kommer fra røgesmuld eller savsmuld der ligger og ulmer. Når du koldrøger tilfører du ikke anden varme, end den røg der genereres i røggeneratoren. Metoden er velegnet til laks og spegepølser, da den giver en markant øget holdbarhed.
  • Mellemrøgning sker ved 25-45 grader.
  • Varmrøgning sker ved 45-90 grader.

Træsmuld og flis:

Normalt bruger du bøge – eller elletræssmuld eller flis til røgning, da træet ikke må indeholde for meget harpiks. Ønsker du en mere delikat røgsmag, kan du tilsætte krydderier. Du kan også generere din røg ved brug af flydende røg eller friktion.